Informasjon

Vidir Design er en liten bedrift som lager unike møbler med særpreg og sjel. Kvaliteten blir satt høyt, møblene er håndmalte og har mange utsøkte detaljer. Et smykke av et møbel man aldri blir lei av å se på.

Navnet Vidir er gammelt, og stammer fra norrøn tid. Arvid er sammensatt av arn og vidir - ord som betyr henholdsvis ørn og emne. Så er da også stolthet, kvalitet og tradisjon passende beskrivelser etter å ha tatt produktene i nærmere øyesyn.

I 1999 begynte Arvid Høgsteggen så smått med snekring i garasjen. Interessert i håndverk har han alltid vært, og da spesielt gammelt design.

- Jeg er utdannet møbelsnekker, ellers er jeg selvlært innen overflatebehandling, sier Høgsteggen med et smil.

Han drev alene frem til 2006. Da tok han over lokalene etter Budalsmøbler i Budal, og hadde på det meste fire ansatte. Nå har han imidlertid stengt dørene i Budal og driver igjen på egenhånd, med unntak av enkelte samarbeidsprosjekter med andre bedrifter. Ideene blir gjerne til på grunnlag av gamle håndverkstradisjoner, og mange av produktene er motivmalt. Høgsteggens samboer Vivian Therjesen maler fantastiske motiver på stolrygger, hyller og skapdører, og tilfører dermed produktet det siste lille ekstra.

- Vi utfører alt fra småting til hele innredninger. Det kan dreie seg om alt fra senger, garderober, innerdører og omramming - til spisestuer og totalinnredninger. Intet oppdrag er for lite eller for stort. Vi henvender oss til både hus og hytter, hoteller og restauranter, forteller Arvid.

Bedriften leverer solide aldringsmalte innerdører med tilhørende omramming i samarbeid med RDV (Rennebu Dør og Vindu). Den mest populære døra, Vidir-døra, har Arvid designet selv. Dette er en kraftig, aldringsmalt dør med riper og hakk og smijernsbeslag. Et solid stykke håndverk som virkelig ser 150 år gammelt ut!

Ellers har leveransen av kjøkkeninnredninger tatt seg kraftig opp i det siste. Disse leveres gjerne i nostalgisk stil, men kan også tilpasses litt mer moderne hjem. Bruk av smijernsbeslag, små detaljer og en spesiell overflatebehandling gjør helheten delikat. Og med en tilhørende robust spisestue med motiv på stolryggene, blir kjøkkenet noe helt spesielt.

- Vi leverer solide produkter med kvalitet. Her finnes ingen sponplater, det får IKEA ta seg av. Målet er å kunne bli en totalleverandør av alt man trenger av innredning. På den måten kan man få samme stil overalt, med tilhørende aldringsmaling eller motivmaling, sier Høgsteggen.

Markedsføringen utføres ved hjelp av bedriftens egen nettside og ved at produktene blir tatt med ut til folket - hovedsaklig via ulike håndverksmesser. Det første året deltok bedriften på hele ni messer. De senere årene har Arvid nøyd seg med to til tre, og hyttelivsmessa i Oslo er fast tradisjon. Da pakker han med seg et utvalg av produktene og reiser ned for fire intensive dager med mye arbeid, trivelig prat - og kanskje en handel eller ti.